bodyPad - det moderna träningsredskapet

Svarvad kudde i skumplast. Tillverkad i Sverige. Tvättbart överdrag 40° handtvätt.  Antiglid under.
Storlek 40x40x10 cm. Introduktionspris 550 kr (inkl moms) + fraktI: VID CORETRÄNING / BÅLSTABILITET och DYNAMISK TRÄNING MAGMUSKULATUR

Ryggen och magen medverkar i många uppgifter i vardagen och att ha en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador. Core betyder "kärna", och träningen inriktas därför främst på övningar för kroppens mittparti.
bodyPad gör även den dynamiska magmuskulaturträningen effektivare. Kudden gör att du kan starta dina situps med full muskellängd för magmuskulaturen. Detta betyder att du arbetar med muskeln genom hela rörelsebanan. (i situps och crunch från plant underlag/golv sker inte detta).
Kudden bidrar även till stöd och att bäckenet är i rätt position när ryggens rotationspunkt flyttar sig nedåt mot bäcken under rörelsen.


II. VID BALANS- och PROPRIOCEPTIONSTRÄNING

Träning med bodyPad ger övning av balanskomponenter.
1. Stabilitetsgränser/Reglering av tyngdpunkten i relation till understödsytan genom att sträcka sig i olika riktningar, stora armrörelser.
2. Anticipatoriska posturala justeringar genom kasta/ta emot ex. boll.
3. Koordination genom alternerade arm och benrörelser.
4. Sensorisk integrering genom stående på mjukt/ ostadigt underlag. Kuddens mjuka material bidrar till en ökad svårighetsgrad i övningar och resulterar i en effektivare balans och stabilitetsträning.

Balansen åstadkoms bl.a. med information från proprioceptiva signaler från kroppens muskler och leder. Balansträning på mjukt underlag, dynamisk stabilitet förbättrar koordination, reaktion, proprioception och motorisk skicklighet.
Används även vid knä- och fotledskontrollövningar.
Träna din balans dagligen – balans är en färskvara! Tänk på din säkerhet genom att stå med tillgång till handstöd om det behövs.

III. FÖR BÄTTRE HÅLLNING I SITTANDE SAMT SOM FÖRHÖJNINGSKUDDE

Du bevarar din naturliga kurvatur vilket innebär en jämnare och mindre belastning av kotkropp och disk jämfört med om du "sjunker ihop" i ditt sittande. Vid rätt sittande på BodyPad så tippar bäckenet automatiskt lite framåt och du blir mer upprätt i ditt sittande.

IV. SOM MITTS FÖR SLAG- OCH SPARKTRÄNING

Utmärkta för att träna både precision och hastighet i slag och sparkar. bodyPad har en stoppning som är extremt slagabsorberande. 

V. FÖR RYGGSTRÄCKBEHANDLING
Träningsblad_för_bodyPad  (öppnar i eget fönster)

Det går bra att köpa bodyPad här också!!

Annons Fitness Sore i Västerås

Adress: Sturegatan 15, 722 13 Västerås Telefon: 021-14 66 90
startsida   


bodyPad 


posturePad


beställa   


kontakt   


Tack ITRIM för videon!


Instagram

sidan uppdaterad 2018-08-03

Epostadressen